Przepis na: Ciasto kisielowo- budyniowe

Zgłoś błąd

Składniki( budyń , bułka tarta , cukier , cukier , cukier , cukier waniliowy , jajka , olej , proszek do pieczenia , esencja waniliowa ):

  • 5 jaj
  • 8 łyżek cukru
  • 2 kisiele bez cukru
  • 2 budynie bez cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka esencji waniliowej lub cukier waniliowy
  • olej i tarta bułka - do posmarowania i posypania formy (lub pergamin do wypieków ).

Przepis:

Ciasto kisielowo- budyniowe
Nagrzej piekarnik do średniej ( 200 st. C ) temperatury. Białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj do nich cukier. Rozmieszaj w osobnym naczyniu żółtka. Połącz je z pianą. Do masy jajecznej dosyp kisiele, budynie i proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie i dokładnie wymieszaj. Ciasto wyłóż do przygotowanej ( natłuszczonej i posypanej tarta bułką ) formy. Piecz ok. 40 min.

Zobacz inne przepisy