Zobacz inne przepisy
Przepis na: Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
Składniki( cukier ,esencja waniliowa ,jajka ,kleik ryżowy ,masło ,mąka ryżowa ,migdały ,olej ,wiórki kokosowe ):
- 20 dag mączki ryżowej (opakowanie kleiku ryżowego)
- 1 kostka masła
- 2-3 jajka
- 1 szklanka cukru
- 3-4 łyżki wiórków kokosowych (mielonych lub drobno posiekanych orzechów albo migdałów)
- kilka kropli esencji zapachowej (waniliowej lub migdałowej)
- olej do natłuszczenia formy lub specjalny pergamin do jej wyłożenia.
Przepis:
Nagrzej piekarnik do 160 st. C. Przygotuj formę. Z podanych składników zagnieć ciasto. Odrywaj z niego małe kawałeczki i formuj placuszki. Układaj je na blasze. Piecz ok. 10 minut, aż ciasteczka lekko się zazłocą.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
dlaczego muszą być w nich jajka! nie macie czegoś beż jajek!?
-
Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
bardzo dobre, ale podczas pieczenia rozpływaja sie na blasze
-
ciasteczka ryżowe bezglutenowe
mi niestety nie wyszły te ciastka,w smaku była goryczka... bez cukru? i TWARDZIOCHY ale mam inny przepis szklanka cukru,paczka kleiku ryżowego, pó