Przepis na: Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)

Zgłoś błąd

Składniki( cukier , esencja waniliowa , jajka , kleik ryżowy , masło , mąka ryżowa , migdały , olej , wiórki kokosowe ):

  • 20 dag mączki ryżowej (opakowanie kleiku ryżowego)
  • 1 kostka masła
  • 2-3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 3-4 łyżki wiórków kokosowych (mielonych lub drobno posiekanych orzechów albo migdałów)
  • kilka kropli esencji zapachowej (waniliowej lub migdałowej)
  • olej do natłuszczenia formy lub specjalny pergamin do jej wyłożenia.

Przepis:

Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
Nagrzej piekarnik do 160 st. C. Przygotuj formę. Z podanych składników zagnieć ciasto. Odrywaj z niego małe kawałeczki i formuj placuszki. Układaj je na blasze. Piecz ok. 10 minut, aż ciasteczka lekko się zazłocą.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy