Przepis na: Ciasteczka ry¿owe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( cukier puder ,cukier waniliowy ,jajka ,jajka przepiórcze ,margaryna ,m±ka ry¿owa ,woda ):

  • 20 dag margaryny bezmlecznej
  • 2 szklanki m±ki ry¿owej
  • nieca³a szklanka cukru pudru
  • cukier wanilinowy
  • 2 ³y¿ki zimnej wody
  • 4 jajeczka przepiórcze

Przepis:

Ciasteczka ry¿owe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
Do miski wsyp m±kê. Margarynê zetrzyj na tarce o du¿ych oczkach, dodaj cukier, cukier wanilinowy i wodê. Szybko wyrób ciasto i uformuj kulê. Z ciasta formuj kulki wielko¶ci orzecha w³oskiego, uk³adaj na wysmarowanej t³uszczem blasze. Piecz w 180°C na z³oty kolor (15-20 min).

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu
  • Re: Proszê o dobry przepis…

    Super- przyjecie- uwielbiam kinderbale Ciasteczka ry¿owe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych) - 20 dag margaryny bezmlecznej - 2 szklanki m±ki ry¿owej - nieca³a szklanka cukru pudru - cukier wanilinowy - 2 ³y¿ki zimnej wody - 4 jajeczka przepiórcze Sposób przyrz±dzania: Do miski wsyp

  • Re: to teraz mam problem : Swieta....

    blasze, zachowuj±c odstêpy, gdy¿ w czasie pieczenia rosn±. Piecz w temperaturze 150 C na z³oty kolor. Ciasteczka ry¿owe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych Sk³adniki: - 20 dag margaryny bezmlecznej - 2 szklanki m±ki ry¿owej - nieca³a szklanka cukru pudru - cukier wanilinowy - 2 ³y¿ki zimnej