Przepis na: Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)

Zgłoś błąd

Składniki( cukier puder , cukier waniliowy , jajka , jajka przepiórcze , margaryna , mąka ryżowa , woda ):

  • 20 dag margaryny bezmlecznej
  • 2 szklanki mąki ryżowej
  • niecała szklanka cukru pudru
  • cukier wanilinowy
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 4 jajeczka przepiórcze

Przepis:

Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
Do miski wsyp mąkę. Margarynę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj cukier, cukier wanilinowy i wodę. Szybko wyrób ciasto i uformuj kulę. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, układaj na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piecz w 180°C na złoty kolor (15-20 min).

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Proszę o dobry przepis…

    Super- przyjecie- uwielbiam kinderbale Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych) - 20 dag margaryny bezmlecznej - 2 szklanki mąki ryżowej - niecała szklanka cukru pudru - cukier wanilinowy - 2 łyżki zimnej wody - 4 jajeczka przepiórcze Sposób przyrządzania: Do miski wsyp

  • Re: to teraz mam problem : Swieta....

    blasze, zachowując odstępy, gdyż w czasie pieczenia rosną. Piecz w temperaturze 150 C na złoty kolor. Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych Składniki: - 20 dag margaryny bezmlecznej - 2 szklanki mąki ryżowej - niecała szklanka cukru pudru - cukier wanilinowy - 2 łyżki zimnej

Zobacz inne przepisy