Przepis na: Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)

Zgłoś błąd

Składniki( cukier puder ,cukier waniliowy ,jajka ,jajka przepiórcze ,margaryna ,mąka ryżowa ,woda ):

  • 20 dag margaryny bezmlecznej
  • 2 szklanki mąki ryżowej
  • niecała szklanka cukru pudru
  • cukier wanilinowy
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 4 jajeczka przepiórcze

Przepis:

Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
Do miski wsyp mąkę. Margarynę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj cukier, cukier wanilinowy i wodę. Szybko wyrób ciasto i uformuj kulę. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, układaj na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piecz w 180°C na złoty kolor (15-20 min).

Zobacz inne przepisy