Zobacz inne przepisy
Przepis na: Ciasteczka migdałowe
Składniki( cukier ,cukier waniliowy ,jajka ,mak ,masło ,migdały ,olej ,płatkki migdałowe ,sól ):
- 30 dag płatków migdałowych lub siekanych migdałów
- 25 dag cukru
- 7.5 dag mąki
- 2.5 dag masła
- 5 jajek
- torebka cukru waniliowego
- szczypta soli
- olej do natłuszczenia blachy
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIII
CIASTECZKA MIGDAŁOWE mąka krupczatka 200 g płatki migdałowe 100 g masło 100 g margaryna 50 g cukier puder 50 g 1 żółtko sok i skórka z 1 średniej cytryny Połowę migdałów zmielić. Mąkę przesiać, dodać pokrojony tłuszcz, posiekać nożem. Dodać cukier, żółtko, migdały
-
Re: Wielkanoc
CIASTECZKA MIGDAŁOWE mąka krupczatka 200 g płatki migdałowe 100 g masło 100 g margaryna 50 g cukier puder 50 g 1 żółtko sok i skórka z 1 średniej cytryny Połowę migdałów zmielić. Mąkę przesiać, dodać pokrojony tłuszcz, posiekać nożem. Dodać cukier, żółtko, migdały
-
Re: Świąteczne przepisy kulinarne IV
CIASTECZKA MIGDAŁOWE mąka krupczatka 200 g płatki migdałowe 100 g masło 100 g margaryna 50 g cukier puder 50 g 1 żółtko sok i skórka z 1 średniej cytryny Połowę migdałów zmielić. Mąkę przesiać, dodać pokrojony tłuszcz, posiekać nożem. Dodać cukier, żółtko, migdały
-
Re: Pączki, faworki i inne pierdołki
CIASTECZKA MIGDAŁOWE 300 g. mąki 50 g. mąki migdałowej lub zmiksowanych migdałów bez skórki 2 jaja 125 g. masła 100 g. cukru trzcinowego kilka kropel aromatu migdałowego ,1 łyżeczka proszku do pieczenia Suche składniki mieszamy. W osobnym naczyniu miksujemy masło z cukrem
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIII
CIASTECZKA MIGDAŁOWE 300 g. mąki 50 g. mąki migdałowej lub zmiksowanych migdałów bez skórki 2 jaja 125 g. masła 100 g. cukru trzcinowego kilka kropel aromatu migdałowego ,1 łyżeczka proszku do pieczenia Suche składniki mieszamy. W osobnym naczyniu miksujemy masło z cukrem
-
Re: A może wątek kulinarny XII
CIASTECZKA MIGDAŁOWE Białka z 3 jajek, cukier puder, szczypta soli, migdały, mąka Białka ubić na pianę z dodatkiem cukru pudru i soli. Dodać migdały. Jeżeli piana wyjdzie za rzadka dodać mąki. Nagrzać piekarnik. Kłaść łyżką na blaszce. Ciasteczka piec a raczej suszyć przez około 40 minut.
-
Ciasteczka migdałowe
Pyszne ciasteczka migdałowe, które odkryłam we Francji. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Zazwyczaj podaje je z kawą lub herbatą albo zjadam kilka na śniadanie. Aby było troszkę bardziej kolorowo, do ciasta można dodać barwniki spożywcze. Składniki 200g masła 200g cukru pudru 80g mąki
-
Ciasteczka migdałowe
Pyszne ciasteczka migdałowe, które odkryłam we Francji. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Zazwyczaj podaje je z kawą lub herbatą albo zjadam kilka na śniadanie. Aby było troszkę bardziej kolorowo, do ciasta można dodać barwniki spożywcze. : Składniki 200g masła 200g cukru pudru 80g mąki