Zobacz inne przepisy
Przepis na: Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
Składniki( esencja waniliowa ,jajka ,kleik ryżowy ,masło ,olej ,proszek do pieczenia ,wiórki kokosowe ,cukier ,cukier waniliowy ):
- opakowanie kleiku ryżowego
- kostka masła
- 3 jajka
- szklanka cukru
- 3-4 łyżki wiórków kokosowych
- opakowanie cukru waniliowego lub kilka kropli esencji waniliowej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- olej do posmarowania blachy lub specjalny pergamin do jej wyłożenia
Przepis:

Z podanych składników zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulki wielkości włoskiego orzecha. Ułóż je na przygotowanej wcześniej blasze, zachowując odstępy, gdyż w czasie pieczenia rosną. Piecz w temperaturze 150 C na złoty kolor.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
Ciasteczka są przepyszne. Znam ten przepis od dawna. Dzieci sięgają po nie garściami.Przepis jest bardzo łatwy, każdy sobie z nim poradzi.Smacznego.