Przepis na: Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)

Zgłoś błąd

Składniki( esencja waniliowa , jajka , kleik ryżowy , masło , olej , proszek do pieczenia , wiórki kokosowe , cukier , cukier waniliowy ):

  • opakowanie kleiku ryżowego
  • kostka masła
  • 3 jajka
  • szklanka cukru
  • 3-4 łyżki wiórków kokosowych
  • opakowanie cukru waniliowego lub kilka kropli esencji waniliowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do posmarowania blachy lub specjalny pergamin do jej wyłożenia

Przepis:

Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
Z podanych składników zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulki wielkości włoskiego orzecha. Ułóż je na przygotowanej wcześniej blasze, zachowując odstępy, gdyż w czasie pieczenia rosną. Piecz w temperaturze 150 C na złoty kolor.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy