Przepis na: Ciasteczka czekoladowe

Zgłoś błąd

Składniki( cukier , czekolada , esencja waniliowa , jajka , margaryna , mąka ):

  • 100 g margaryny
  • 100g cukru
  • jajko
  • łyżeczka esencji waniliowej
  • 150 g mąki
  • 200 g (2 tabliczki) czekolady

Przepis:

Ciasteczka czekoladowe
Rozgrzej piekarnik do temperatury ok. 180 st. Wysmaruj tłuszczem blachę do pieczenia. Ukręć margarynę z cukrem na puszystą masę. Wbij jajko, dodaj wanilię, następnie wmieszaj mąkę. Wrzuć do ciasta czekoladę posiekaną na małe kawałeczki, całość wymieszaj tak, by rozłożyły się one równomiernie. Uzyskaną mieszaninę nakładaj na blachę łyżeczką, tworząc małe, spłaszczone, oddzielone od siebie o kilka centymetrów placuszki. Piecz 8-10 min, aż ciasteczka nabiorą złotego koloru.
Można je jeść ciepłe lub zimne, zawsze będą znakomite.

Ciasteczka czekoladowe - Zdjęcia

Ciasteczka czekoladowe - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy