Przepis na: Ciasteczka czekoladowe

Zgłoś błąd

Składniki( cukier ,czekolada ,esencja waniliowa ,jajka ,margaryna ,mąka ):

  • 100 g margaryny
  • 100g cukru
  • jajko
  • łyżeczka esencji waniliowej
  • 150 g mąki
  • 200 g (2 tabliczki) czekolady

Przepis:

Ciasteczka czekoladowe
Rozgrzej piekarnik do temperatury ok. 180 st. Wysmaruj tłuszczem blachę do pieczenia. Ukręć margarynę z cukrem na puszystą masę. Wbij jajko, dodaj wanilię, następnie wmieszaj mąkę. Wrzuć do ciasta czekoladę posiekaną na małe kawałeczki, całość wymieszaj tak, by rozłożyły się one równomiernie. Uzyskaną mieszaninę nakładaj na blachę łyżeczką, tworząc małe, spłaszczone, oddzielone od siebie o kilka centymetrów placuszki. Piecz 8-10 min, aż ciasteczka nabiorą złotego koloru.
Można je jeść ciepłe lub zimne, zawsze będą znakomite.

Ciasteczka czekoladowe - Zdjęcia

Ciasteczka czekoladowe - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Drogie fitnesiary, wątek bez zdjęć i potencja

    ciasteczek czekoladowych ?). Co do reszty: nie znam się, nie mam dzieci. Moja siostra ma dwójkę i uważa, że obsługa dzieci to wystarczający wysiłek i sportów już nie musi uprawiać. Więc znowu - szacun dla Ciebie (dzieciom się też opłaci, bo będziesz sprawniej i dłużej żyła).

  • Re: Kuchenne rewolucje

    CIASTECZKA CZEKOLADOWE 250 g Czekolada (ciemna) 150 g Masło 150 g Cukier caster (drobny) 3 Jaja 65 g Mąka 120 g Orzechy laskowe (posiekane) Masło (do formy) Mąka (do formy) W przypadku ciasteczek najpierw rozgrzej piekarnik do 200 ° C góra/dół ciepła. Nasmaruj bochenek lub tacę

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarne IV

    CIASTECZKO CZEKOLADOWE Z MIGDAŁAMI 250 g Sos jabłkowy 200 g Czekolada (posiekana) 4 szt. Jaja 100 g Cukier 170 g Mąka orkiszowa (lub mąka gryczana) 3 łyżki Owaltine 1/2 pkg. Proszek do pieczenia 200 g Migdały (obrane i grubo posiekane) 1/2 łyżeczki Cynamon 1 szczypta Sól 1

  • Re: Kuchenne rewolucje

    CIASTECZKO CZEKOLADOWE Z MIGDAŁAMI 250 g Sos jabłkowy 200 g Czekolada (posiekana) 4 szt. Jaja 100 g Cukier 170 g Mąka orkiszowa (lub mąka gryczana) 3 łyżki Owaltine 1/2 pkg. Proszek do pieczenia 200 g Migdały (obrane i grubo posiekane) 1/2 łyżeczki Cynamon 1 szczypta Sól 1

  • Re: A może wątek kulinarny XVI

    KRUCHE CIASTECZKA CZEKOLADOWE 1/2 szklanki cukru pudru 2 szklanki mąki uniwersalnej 1/2 szklanki niesłodzonego kakao w proszku 9 uncji (1 szklanka plus 2 łyżki) niesolonego masła o temperaturze pokojowej Zbierz składniki.Rozgrzej piekarnik do 325 F. W misce do miksowania lub misie robota

  • Re: Zielono mi czyli coś na zdrowie?

    KRUCHE CIASTECZKA CZEKOLADOWE 1/2 szklanki cukru pudru 2 szklanki mąki uniwersalnej 1/2 szklanki niesłodzonego kakao w proszku 9 uncji (1 szklanka plus 2 łyżki) niesolonego masła o temperaturze pokojowej Zbierz składniki.Rozgrzej piekarnik do 325 F. W misce do miksowania lub misie robota

  • Re: Wielkanoc -Zamiast życzeń Szarada

    CIASTECZKA CZEKOLADOWE 1 szklanka masła, temperatura pokojowa 3/4 szklanki cukru pudru 1 1/4 szklanki brązowego cukru, mocno upakowanego 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 1/2 szklanki mąki uniwersalnej 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 do 3

  • Re: A może wątek kulinarny XV

    CIASTECZKA CZEKOLADOWE 1 szklanka masła, temperatura pokojowa 3/4 szklanki cukru pudru 1 1/4 szklanki brązowego cukru, mocno upakowanego 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 1/2 szklanki mąki uniwersalnej 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 do 3