Zobacz inne przepisy
Przepis na: Chrupiące ciasto z rabarbarem
Składniki( cukier ,cukier ,cynamon ,jajka ,masło ,mąka ,mąka ,rabarbar ):
- 3-4 szklanki rabarbaru
- obranego i pokrojonego na drobne kawałki
- szklanka cukru
- rozbełtane jajko
- 2 łyżki mąki
- pół łyżeczki cynamonu
ciasto na kruszonkę: - 5 dag masła
- 1/3 szklanki cukru
- 2/3 szklanki mąki
Przepis:

Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż formę specjalnym pergaminem lub wysmaruj ją lekko olejem i posyp bułką tartą. Wymieszaj rabarbar z resztą składników i przełóż masę do formy. Zagnieć ciasto na kruszonkę. Posyp masę. Piecz ok. 30 min, aż rabarbar zmięknie, a kruszonka zrobi się złocista i chrupiąca. Podawaj na ciepło lub zimno, np. z bitą śmietaną.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Chrupiące ciasto z rabarbarem
no uwaga, prezystępuję do pieczenia pierwszego w życiu mego dziecka ciasta. Amelia wyrosła (UFFFF) z pokarmowej alergii i czas na rozkosze podniebienia. jest niedziela, nic tylko wypełnić dom zapachem ciasta z rabarbarem...
-
Re: Chrupiące ciasto z rabarbarem
jest fantastyczne, ale proponuje piec je przynajmniej 45-50 minut! a do tego lody waniliowe... pyssssszne!