Przepis na: Chrupiące ciasto z rabarbarem

Zgłoś błąd

Składniki( cukier , cukier , cynamon , jajka , masło , mąka , mąka , rabarbar ):

  • 3-4 szklanki rabarbaru
  • obranego i pokrojonego na drobne kawałki
  • szklanka cukru
  • rozbełtane jajko
  • 2 łyżki mąki
  • pół łyżeczki cynamonu
    ciasto na kruszonkę:
  • 5 dag masła
  • 1/3 szklanki cukru
  • 2/3 szklanki mąki

Przepis:

Chrupiące ciasto z rabarbarem
Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż formę specjalnym pergaminem lub wysmaruj ją lekko olejem i posyp bułką tartą. Wymieszaj rabarbar z resztą składników i przełóż masę do formy. Zagnieć ciasto na kruszonkę. Posyp masę. Piecz ok. 30 min, aż rabarbar zmięknie, a kruszonka zrobi się złocista i chrupiąca. Podawaj na ciepło lub zimno, np. z bitą śmietaną.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Chrupiące ciasto z rabarbarem

    no uwaga, prezystępuję do pieczenia pierwszego w życiu mego dziecka ciasta. Amelia wyrosła (UFFFF) z pokarmowej alergii i czas na rozkosze podniebienia. jest niedziela, nic tylko wypełnić dom zapachem ciasta z rabarbarem...

  • Re: Chrupiące ciasto z rabarbarem

    jest fantastyczne, ale proponuje piec je przynajmniej 45-50 minut! a do tego lody waniliowe... pyssssszne!