Zobacz inne przepisy
Przepis na: Chłodnik bułgarski (tarator)
Składniki( czosnek ,jogurt ,kefir ,ogórek ,olej ,oliwa ,orzechy włoskie ,sól ):
- 3 szklanki kefiru lub jogurtu naturalnego
- 1-2 świeże ogórki obrane i pokrojone w drobną kostkę
- 2-3 zmiażdżone ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy lub oleju
- 2 łyżki posiekanych lub zmielonych orzechów włoskich
- sól
Przepis:

Wszystkie składniki wymieszaj. Zupę ostudź i nalej do talerzy. Możesz ją podać z posiekanym koperkiem.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: czym podjąc gości w upały?
Ja w upały kocham chłodnik bułgarski - tarator, który też jest banalny w przygotowaniu.