Zobacz inne przepisy
Przepis na: Ch³odnik bu³garski (tarator)
Sk³adniki( czosnek ,jogurt ,kefir ,ogórek ,olej ,oliwa ,orzechy w³oskie ,sól ):
- 3 szklanki kefiru lub jogurtu naturalnego
- 1-2 ¶wie¿e ogórki obrane i pokrojone w drobn± kostkê
- 2-3 zmia¿d¿one z±bki czosnku
- 3 ³y¿ki oliwy lub oleju
- 2 ³y¿ki posiekanych lub zmielonych orzechów w³oskich
- sól
Przepis:
Wszystkie sk³adniki wymieszaj. Zupê ostud¼ i nalej do talerzy. Mo¿esz j± podaæ z posiekanym koperkiem.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Re: czym podj±c go¶ci w upa³y?
Ja w upa³y kocham ch³odnik bu³garski - tarator, który te¿ jest banalny w przygotowaniu.