Zobacz inne przepisy
Przepis na: Chleb Grahama
Składniki( cukier ,drożdże ,maślanka ,mąka pszenna ,mąka razowa pszenna ,mleko ,mleko ,olej ,serwatka ,sól ,woda ):
- 1.5 dag drożdży
- łyżka cukru
- ćwierć szklanki ciepłego mleka
- 40 dag mąki pszenno-razowej
- 10 dag mąki pszennej
- szklanka płynu (mleko serwatka maślanka woda)
- łyżka soli
- 2 foremki keksowe i olej do ich natłuszczenia
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
kaloryczność chleba graham
kaloryczność chleba graham om.gy/p/kaloryczność_chleba_graham kaloryczność chleba graham DYhkd
-
Re: Eliciarze zauważyli biedę w Polsce
Musi to być wyjątkowa konkurencyjna Biedra i kto wie, czy nie z włoskiego importu :) Przykładowe ceny - różne rodzaje pieczywa: Chleb oliwski 500 g - 5 zł Chleb polski na zakwasie 500 g - 4,95 zł Chleb razowy 450 g - 5,90 zł Chleb graham 390 g - 5,60 zł Chleb żytni posypany mąką 450 g - 4,50 zł
-
Za tą cenę możesz mieć 1.5-2 kg chleba
> Chleb graham 390 g - 5,60 zł > Chleb żytni posypany mąką 450 g - 4,50 zł > Chleb pszenny na zakwasie 450 g - 5,95 zł > Chleb orkiszowy 350 g - 12,30 zł > > Więcej na ten temat tutaj
-
Re: Pomocy potrzebuje. Bardzo proszę nie omijajci
dobry jest chleb graham, pełnoziarnisty z mąki co najmniej 1800. Chleb o niskim IG to na ogół chwyt marketingowy.
-
Re: ?Owocowy raj - przepisy, informacje, porady?
Chleb Grahama. 375 gr. mąki pszennej razowej, 125 gr. mąki pszennej, J paczka Dr. Oetkera proszku ?Backin", 1 kopiata łyż. (5 gr.) soli, 375 cm kw. ( 3 / s !?) mleka, 1 łyż. masła. Zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać sól i masło a następnie stopniowo mleko. 'Gdy się wszystko dobrze
-
chleb GRAHAM
czy można jesc chleb Graham???
-
chleb graham
czy warto spozywac chleb graham/bułki grahamki w diecie odchudzajacej? Ile to pieczywo zawiera kalorii, czy jest zdrowe,jakie ma wartosci, witaminy itp ? Bardzo prosze o odpowiedz :)
-
Chleb grahama
Przepis z książki po mojej babci. Książka stara, tak stara, że nawet nie mam okładki i strony tytułowej więc nawet nie podam autora. Ale chlebek bardzo dobry, wilgotny z chrupiącą skórką i o wiele lepszy kupnych. Chleb grahama (pszenno-żytni) 3 dkg drożdży 4 dkg cukru 1/2 l mleka 50 dkg