Zobacz inne przepisy
Przepis na: Bułki maślane
Składniki( masło ,maślanka ,mąka ,mąka ,mąka razowa pszenna ,soda ,sól ):
- 50 dag razowej mąki pszennej
- 50 dag mąki pszennej
- 2 łyżeczki sody
- łyżeczka soli
- 10 dag posiekanego masła
- 400 ml maślanki
- mąka do posypania formy lub specjalny pergamin do jej wyłożenia
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Kciuki pls
O, te słodkie bułki maślane podają w Niederladach jak widać do wszystkiego - także sera i szynki. Przed laty byłam trochę skonsternowana, jak w Noordwijk podano mi w niej śledzia z cebulą. :-D
-
Re: Zabawa inflacyjna
No właśnie, pełzająca drożyzna ... jak zapomniałam śniadania, to wystarczyła bułka z ziarnem, i coś do popicia, kładłam 5zł, i jeszcze reszta została. 3 dni temu zapomniałam pudełka, i zapłaciłam 16zł, za bułkę maślaną i małą pepsi ;-) (bułka podeschnięta, dobrze, że chociaż pepsi z lodówki była
-
Re: Karnawał
aromatów zawiera również ich pieczone wersje: pieczone jabłko, dżem, owoce kandyzowane itd. Wina białe mogą też rozwijać aromaty kwiatowe, np. akacje, fiołki, oraz związane z nimi aromaty miodu. Starzenie wina wprowadza inne aromaty do wina. Dojrzewanie w beczkach daje woń wanilii, masła, bułki maślanej
-
Re: SYLWESTER, NOWY ROK, KARNAWAŁ
aromatów zawiera również ich pieczone wersje: pieczone jabłko, dżem, owoce kandyzowane itd. Wina białe mogą też rozwijać aromaty kwiatowe, np. akacje, fiołki, oraz związane z nimi aromaty miodu. Starzenie wina wprowadza inne aromaty do wina. Dojrzewanie w beczkach daje woń wanilii, masła, bułki maślanej
-
Re: A po ile ?
Abstrahując od sąsiadów - zrób bułki maślane z czereśniami.
-
kalorie bułka maślana
kalorie bułka maślana om.gy/p/kalorie_bułka_maślana kalorie bułka maślana qrXRMvC
-
ile kcal ma bułka maślana
ile kcal ma bułka maślana om.gy/p/ile_kcal_ma_bułka_maślana ile kcal ma bułka maślana DyMg
-
Re: Ceny... Jak żyć?
Bułki maślane 0,5 kg mąki pszennej 450 1 szklanka ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 10 dkg masła 2 jajka 2 łyżki cukru 1. Rozczyn - drożdże, łyżeczka cukru, trochę mleka - rozetrzeć i dać wyrosnąć 2. Rozczyn i resztę składników wyrobić kulę, zawinąć w folię i dać do wyrastania na 1,5 godziny