Zobacz inne przepisy
Przepis na: Budyń czekoladowy (suflet)
Składniki( budyń ,cukier ,cukier ,jajka ,kakao ,kakao ,margaryna ,mąka ,proszek do pieczenia ,woda ):
- Sos: 2 łyżeczki kakao
- 225 ml (niepełna szklanka) wrzącej wody
- 45 g (3 łyżki) cukru
Budyń: 75 g margaryny - 75 g (5 łyżek) cukru
- 50 g (5 łyżek) mąki
- szczypta proszku do pieczenia
- 4 łyżeczki kakao
- 2 jajka
Przepis:

Rozgrzej piekarnik do temperatury ok 180 st. Aby zrobić sos, wsyp kakao do miseczki, wlej nieco wrzątku, wymieszaj na gładką masę.Dodaj pozostałą wodę oraz cukier, jeszcze raz zmieszaj i sos gotowy. Wymieszaj w misce wszystkie składniki budyniu. Ubijaj aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Budyniową masę wyłóż równo do wysmarowanej tłuszczem ( margaryną) żaroodpornej salaterki. Polej sosem. Zapiekaj przez 25-30 min, dopóki budyń nie wyrośnie, a czekoladowy sos nie przeniknie do samego spodu. Gotowy budyń możesz przyprószyć cukrem pudrem. Podawaj na ciepło.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Budyń czekoladowy (suflet)
Nazwisko i imię paskudne. Po daniu bachor dostał sraczki i nasrał na nową tapicerkę.