Przepis na: B³yskawiczny indyk w ogórkach

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( indyk ,m±ka ,ogórek ,olej ,oliwa ,¶mietana ,woda ):

  • niewielki sznycel z piersi indyka
  • ¶redni ogórek kiszony
  • ³y¿ka m±ki
  • ³y¿ka ¶mietany 12-proc.
  • pó³ ³y¿eczki oleju lub oliwy
  • pó³ szklanki wody

Przepis:

B³yskawiczny indyk w ogórkach
Miêso obmyj, pokrój na drobne kawa³eczki, a nastêpnie obtocz w ³y¿ce m±ki. Ogórek zetrzyj na drobnej tarce.
Na ma³ej teflonowej patelni rozgrzej olej, wrzuæ do niego miêso, szybko przewróæ, tak by kawa³ki sta³y siê bia³e ze wszystkich stron, zalej wod±. Du¶ przez 3 minuty, ewentualnie d³u¿ej, je¶li p³ynu jest zbyt du¿o (wówczas zd±¿y ulecieæ w postaci pary wodnej).
Dodaj utarty ogórek, zamieszaj i du¶ 2 minuty.
Zdejmij z ognia, dopraw ¶mietan±.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy