Zobacz inne przepisy
Przepis na: Bitki wołowe w sosie pomidorowym
Składniki( bulion ,bulion ,cebula ,koncentrat pomidorowy ,mąka ,olej ,pieprz ,sól ,tymianek ,woda ,wołowina ,zioła prowansalskie ):
- pół kilograma wołowiny
- 3 nieduże cebule pokrojone w talarki
- niecała szklanka bulionu
- wywaru z warzyw lub wody
- mała puszka koncentratu pomidorowego
- tymianek
- zioła prowansalskie lub inne przyprawy
- sól i pieprz
- mąka do oprószenia mięsa
- olej do smażenia
Przepis:

Cebulę zeszklij na patelni i przełóż do większego rondla. Mięso umyj, oczyść z błon, pokrój w plastry (w poprzek włókien), zbij tłuczkiem, oprósz mąką, podsmaż z obu stron na patelni i przełóż do rondla z cebulą. Wlej bulion, posól, przypraw, w razie potrzeby dolej trochę wody i duś pod przykryciem (na kuchni lub w piekarniku), aż mięso zmięknie. Sos zaciągnij koncentratem pomidorowym. Koncentrat można zastąpić chrzanem wymieszanym ze śmietaną.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Bitki wołowe w sosie pomidorowym
a nie lepsze swieze pomidory o tej porze roku?
-
ale się mało kuchennie zrobiło ;)
zaraz nas ktoś zaatakuje, że my tu o ciążach, dzieciach, zamiast o bitkach wołowych w sosie pomidorowym
-
Obiady domowe na wynos
ogórkiem kiszonym 5.Kotlet schabowy 6.Kociołek domowy (wieprzowina) 7.Dorsz/morszczuk smażony 8.Klopsiki wołowo –wieprzowe 9.Kotlet mielony 10.Kotlet z panierowanej piersi kurczaka 11.Kotlet Devolay 12.Bitki wołowe z pieczarkami i śmietaną 13.Bitki wołowe w sosie pomidorowym 14.Żeberka