Zobacz inne przepisy
Przepis na: Bitki wo³owe w sosie pomidorowym
Sk³adniki( bulion ,bulion ,cebula ,koncentrat pomidorowy ,m±ka ,olej ,pieprz ,sól ,tymianek ,woda ,wo³owina ,zio³a prowansalskie ):
- pó³ kilograma wo³owiny
- 3 niedu¿e cebule pokrojone w talarki
- nieca³a szklanka bulionu
- wywaru z warzyw lub wody
- ma³a puszka koncentratu pomidorowego
- tymianek
- zio³a prowansalskie lub inne przyprawy
- sól i pieprz
- m±ka do oprószenia miêsa
- olej do sma¿enia
Przepis:

Cebulê zeszklij na patelni i prze³ó¿ do wiêkszego rondla. Miêso umyj, oczy¶æ z b³on, pokrój w plastry (w poprzek w³ókien), zbij t³uczkiem, oprósz m±k±, podsma¿ z obu stron na patelni i prze³ó¿ do rondla z cebul±. Wlej bulion, posól, przypraw, w razie potrzeby dolej trochê wody i du¶ pod przykryciem (na kuchni lub w piekarniku), a¿ miêso zmiêknie. Sos zaci±gnij koncentratem pomidorowym. Koncentrat mo¿na zast±piæ chrzanem wymieszanym ze ¶mietan±.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Bitki wo³owe w sosie pomidorowym
a nie lepsze swieze pomidory o tej porze roku?
-
ale siê ma³o kuchennie zrobi³o ;)
zaraz nas kto¶ zaatakuje, ¿e my tu o ci±¿ach, dzieciach, zamiast o bitkach wo³owych w sosie pomidorowym
-
Obiady domowe na wynos
ogórkiem kiszonym 5.Kotlet schabowy 6.Kocio³ek domowy (wieprzowina) 7.Dorsz/morszczuk sma¿ony 8.Klopsiki wo³owo –wieprzowe 9.Kotlet mielony 10.Kotlet z panierowanej piersi kurczaka 11.Kotlet Devolay 12.Bitki wo³owe z pieczarkami i ¶mietan± 13.Bitki wo³owe w sosie pomidorowym 14.¯eberka