Przepis na: Bezglutenowy migda³owy spód do mazurka

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( cukier puder ,jajka ,mas³o ,migda³y ,sól ):

  • szklanka zmielonych migda³ów
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 kostki mas³a
  • 2 jajka
  • szczypta soli

Przepis:

Bezglutenowy migda³owy spód do mazurka
Nagrzej piekarnik do 175 st. C. Niewielk± formê wy³ó¿ papierem do pieczenia. Po³owê cukru utrzyj z mas³em, dodaj ¿ó³tka, migda³y i wszystko dok³adnie wymieszaj. Bia³ka ubij na sztywno ze szczypt± soli, nastêpnie dodaj, wci±¿ ubijaj±c, resztê cukru. Pianê po³±cz delikatnie z mas±. Wylej ciasto do formy. Piecz 15-20 min. Taki spód jest pyszny i bez masy. Wystarczy go pokryæ powid³ami, lukrem, pomad± lub polew±.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu
  • Mazurek migda³owy - prosty i smakowity:)

    Przepis przygotowany z my¶l± o tych ze skaz± glutenow±, którzy "normalnego" mazurka z kruchym spodem zje¶æ by nie mogli. Bezglutenowy migda³owy spód do mazurka Sk³adniki:- szklanka zmielonych migda³ów- 1/2 szklanki cukru pudru- 1/2 kostki mas³a- 2 jajka- szczypta soli Sposób

  • mazurek migda³owy - bardzo prosty

    m±kê. Oto przepis ca³kiem ³atwy, a jaki smakowity:))) Bezglutenowy migda³owy spód do mazurka Sk³adniki:- szklanka zmielonych migda³ów- 1/2 szklanki cukru pudru- 1/2 kostki mas³a- 2 jajka- szczypta soli Sposób przyrz±dzania: Nagrzej piekarnik do 175 st. C. Niewielk± formê wy³ó¿

Zobacz inne przepisy