Zobacz inne przepisy
Przepis na: Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
Składniki( cukier puder ,jajka ,masło ,migdały ,sól ):
- szklanka zmielonych migdałów
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1/2 kostki masła
- 2 jajka
- szczypta soli
Przepis:

Nagrzej piekarnik do 175 st. C. Niewielką formę wyłóż papierem do pieczenia. Połowę cukru utrzyj z masłem, dodaj żółtka, migdały i wszystko dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodaj, wciąż ubijając, resztę cukru. Pianę połącz delikatnie z masą. Wylej ciasto do formy. Piecz 15-20 min. Taki spód jest pyszny i bez masy. Wystarczy go pokryć powidłami, lukrem, pomadą lub polewą.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Mazurek migdałowy - prosty i smakowity:)
Przepis przygotowany z myślą o tych ze skazą glutenową, którzy "normalnego" mazurka z kruchym spodem zjeść by nie mogli. Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka Składniki:- szklanka zmielonych migdałów- 1/2 szklanki cukru pudru- 1/2 kostki masła- 2 jajka- szczypta soli Sposób
-
mazurek migdałowy - bardzo prosty
mąkę. Oto przepis całkiem łatwy, a jaki smakowity:))) Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka Składniki:- szklanka zmielonych migdałów- 1/2 szklanki cukru pudru- 1/2 kostki masła- 2 jajka- szczypta soli Sposób przyrządzania: Nagrzej piekarnik do 175 st. C. Niewielką formę wyłóż