Przepis na: Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka

Zgłoś błąd

Składniki( cukier puder , jajka , masło , migdały , sól ):

  • szklanka zmielonych migdałów
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 kostki masła
  • 2 jajka
  • szczypta soli

Przepis:

Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
Nagrzej piekarnik do 175 st. C. Niewielką formę wyłóż papierem do pieczenia. Połowę cukru utrzyj z masłem, dodaj żółtka, migdały i wszystko dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodaj, wciąż ubijając, resztę cukru. Pianę połącz delikatnie z masą. Wylej ciasto do formy. Piecz 15-20 min. Taki spód jest pyszny i bez masy. Wystarczy go pokryć powidłami, lukrem, pomadą lub polewą.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Mazurek migdałowy - prosty i smakowity:)

    Przepis przygotowany z myślą o tych ze skazą glutenową, którzy "normalnego" mazurka z kruchym spodem zjeść by nie mogli. Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka Składniki:- szklanka zmielonych migdałów- 1/2 szklanki cukru pudru- 1/2 kostki masła- 2 jajka- szczypta soli Sposób

  • mazurek migdałowy - bardzo prosty

    mąkę. Oto przepis całkiem łatwy, a jaki smakowity:))) Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka Składniki:- szklanka zmielonych migdałów- 1/2 szklanki cukru pudru- 1/2 kostki masła- 2 jajka- szczypta soli Sposób przyrządzania: Nagrzej piekarnik do 175 st. C. Niewielką formę wyłóż

Zobacz inne przepisy