Przepis na: Batony orzechowo-kokosowe

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( br±zowy cukier ,br±zowy cukier ,esencja waniliowa ,jajka ,mas³o ,m±ka ,m±ka ,orzechy w³oskie ,proszek do pieczenia ,sól ,wiórki kokosowe ):

  • ciasto: pó³ kostki mas³a
  • pó³ szklanki cukru (najlepiej br±zowego)
  • szklanka m±ki
    wierzch: 2 jajka
  • niepe³na szklanka cukru (najlepiej br±zowego)
  • 2 ³y¿ki m±ki
  • ³y¿eczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • kilka kropli esencji waniliowej
  • pó³torej szklanki wiórków kokosowych
  • szklanka posiekanych orzechów w³oskich

Przepis:

Batony orzechowo-kokosowe
Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Formê wysmaruj olejem i posyp bu³k± tart± lub wy³ó¿ specjalnym pergaminem. Wymieszaj sk³adniki ciasta. Otrzyman± kruszonkê rozprowad¼ równomiernie na dnie formy. Piecz ok. 10 min, a¿ ciasto lekko siê zaz³oci. Kiedy ciasto bêdzie siê podpiekaæ, przygotuj górn± warstwê: ubij jajka z cukrem na pulchn± masê, dodaj pozosta³e sk³adniki i wymieszaj. Otrzyman± masê rozsmaruj na podpieczonym blacie i w³ó¿ do piekarnika. Wypiek bêdzie gotowy po kilkunastu minutach, gdy wierzch siê przyrumieni. Poczekaj, a¿ trochê przestygnie, i pokrój na batony.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu