Zobacz inne przepisy
Przepis na: Batony orzechowo-kokosowe
Sk³adniki( br±zowy cukier ,br±zowy cukier ,esencja waniliowa ,jajka ,mas³o ,m±ka ,m±ka ,orzechy w³oskie ,proszek do pieczenia ,sól ,wiórki kokosowe ):
- ciasto: pó³ kostki mas³a
- pó³ szklanki cukru (najlepiej br±zowego)
- szklanka m±ki
wierzch: 2 jajka - niepe³na szklanka cukru (najlepiej br±zowego)
- 2 ³y¿ki m±ki
- ³y¿eczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- kilka kropli esencji waniliowej
- pó³torej szklanki wiórków kokosowych
- szklanka posiekanych orzechów w³oskich
Przepis:

Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Formê wysmaruj olejem i posyp bu³k± tart± lub wy³ó¿ specjalnym pergaminem. Wymieszaj sk³adniki ciasta. Otrzyman± kruszonkê rozprowad¼ równomiernie na dnie formy. Piecz ok. 10 min, a¿ ciasto lekko siê zaz³oci. Kiedy ciasto bêdzie siê podpiekaæ, przygotuj górn± warstwê: ubij jajka z cukrem na pulchn± masê, dodaj pozosta³e sk³adniki i wymieszaj. Otrzyman± masê rozsmaruj na podpieczonym blacie i w³ó¿ do piekarnika. Wypiek bêdzie gotowy po kilkunastu minutach, gdy wierzch siê przyrumieni. Poczekaj, a¿ trochê przestygnie, i pokrój na batony.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Batony orzechowo-kokosowe
Batoniki proste w przygotowaniu, a co najwa¿niejsze PYSZZZZNE i moja córcia je uwielbia:)
-
Batony orzechowo-kokosowe
czy rocznemu dziecku nie zaszkodz± wiorki kokosowe ?
-
Re: Batony orzechowo-kokosowe
orzechy równie¿ s± ciê¿ko strawne ?