Przepis na: Barszcz czerwony

Zgłoś błąd

Składniki( bulion ,buraki ,cukier ,czosnek ,sok z cytryny ,sól ,ziele angielskie ,żurawina ):

  • 1/2 kg buraków
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 4 szklanek wywaru z warzyw lub wody
  • 2 łyżki soku z cytryny lub rozgniecionych żurawin
  • 1 (lub więcej) ząbek czosnku (niekoniecznie)
  • cukier i sól

Przepis:

Barszcz czerwony
Obrane buraki utrzyj na grubej tarce. Włóż do sporego rondla, zalej wywarem lub wodą, posól, dorzuć ziarenka ziela angielskiego. Gotuj aż buraki zmiękną, a barszcz nabierze koloru. Po zdjęciu z ognia, możesz zupę przecedzić. Dodaj sok z cytryny lub żurawiny (zamiast żurawin możesz użyć czerwonych porzeczek). Dopraw cukrem i solą. Możesz dorzucić rozgnieciony ząbek czosnku. Jeśli twoje dziecko nie jest uczulone na mleko i jego przetwory, barszcz można jeszcze doprawić łyżeczką masła.

Barszcz czerwony - Zdjęcia

Barszcz czerwony - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Wrzesień wrzosowy

    Ładnie jest. Wczoraj zrobiłam mielone. I barszcz czerwony ze Starszym jako praktykantem. Cześć. -- Tutaj był kiedyś Rzym mój, Grecja moja...

  • Re: Seks nastolatków tej samej płci

    barszcz czerwony i pierogi ruskie

  • Re: barszcz czerwony hortex

    Te kartonowe barszcze są takie sobie, o wiele lepsze są słoikowe z np. Pana Pomidora na zakwasie.

  • Re: barszcz czerwony hortex

    Uwielbiam ten barszcz. Dobry jest też barszcz KRAKUSA. tylko jest znacznie ostrzejszy.

  • Re: barszcz czerwony hortex

    Osobiście najwyżej cenię sok z buraków f-my Hortex. W składzie jest też sok z jabłek. Doprowadzić do wrzenia 1 litr wody. Dodać 1 kostkę rosołu warzywno-mięsnego Winiar, 1 suszoną śliwkę kalifornijską, 1 suszony borowik,1 posiekany ząbek czosnku i w metalowej kulce/sitku kilka kulek czarnego pieprz

  • Re: Poratujcie przepisami na zupy krem

    Bo żeby zupa krem nie była paskudna trzeba dodać do miksowania ugotowanego ziemniaka, albo dwa, i podprawić ją dobrze śmietanką i odrobiną masła. Ja lubię brokułową, porową, barszcz czerwony,, jarzynową.

  • Re: Wege zupy bez bulionu

    zaraz robię grochową wege ja tylko do ramenu, pho, barszczu czerwonego wege i żurku wege robię bulion

  • Re: potrzebuję miłości

    Rozdrapałaś ranę po ukąszeniu osy?? Żądło chociaż wyciągnęłaś? Smarowałabym żelem na ukąszenia, na cito - z domowych środków - aloes na czystą ranę, piłabym też wapno musujące. Na obiad - barszcz czerwony czysty, łosoś na parze i surówka z pora. Może kupię babeczki śmietanowe w cukierni, by

Zobacz inne przepisy