Zobacz inne przepisy
Przepis na: Baranina duszona po turecku
Składniki( baranina ,cebula ,cukinia ,cynamon ,cytryna ,mięta ,olej ,pieprz ,sól ):
- 80 dag baraniny
- 4 cebule
- 4 cukinie (wielkości ogórka)
- sok z 2 cytryn
- 3 łyżki posiekanej świeżej mięty lub łyżka suszonej
- cynamon (niekoniecznie)
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Przepis:
Oczyszczone z żył mięso pokrój na kawałeczki, włóż je do rondla, zalej niewielką ilością posolonej, gorącej wody. Cebulę pokrój w plasterki, zeszklij na oleju, dorzuć do rondla z mięsem. Duś do miękkości. Z cukinii odetnij zdrewniałe końcówki, pokrój ją w grubą kostkę i dodaj wraz z pozostałymi składnikami do mięsa. Zagotuj.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
A niech tam, masz typowy przepis, z portalu GW
Baranina duszona po turecku Składniki: - 80 dag baraniny - 4 cebule - 4 cukinie (wielkości ogórka) - sok z 2 cytryn - 3 łyżki posiekanej świeżej mięty lub łyżka suszonej - cynamon (niekoniecznie) - sól i pieprz - olej do smażenia Sposób przyrządzania: Oczyszczone z żył mięso