Przepis na: Baranina duszona po turecku

Zgłoś błąd

Składniki( baranina , cebula , cukinia , cynamon , cytryna , mięta , olej , pieprz , sól ):

  • 80 dag baraniny
  • 4 cebule
  • 4 cukinie (wielkości ogórka)
  • sok z 2 cytryn
  • 3 łyżki posiekanej świeżej mięty lub łyżka suszonej
  • cynamon (niekoniecznie)
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Przepis:

Baranina duszona po turecku
Oczyszczone z żył mięso pokrój na kawałeczki, włóż je do rondla, zalej niewielką ilością posolonej, gorącej wody. Cebulę pokrój w plasterki, zeszklij na oleju, dorzuć do rondla z mięsem. Duś do miękkości. Z cukinii odetnij zdrewniałe końcówki, pokrój ją w grubą kostkę i dodaj wraz z pozostałymi składnikami do mięsa. Zagotuj.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • A niech tam, masz typowy przepis, z portalu GW

    Baranina duszona po turecku Składniki: - 80 dag baraniny - 4 cebule - 4 cukinie (wielkości ogórka) - sok z 2 cytryn - 3 łyżki posiekanej świeżej mięty lub łyżka suszonej - cynamon (niekoniecznie) - sól i pieprz - olej do smażenia Sposób przyrządzania: Oczyszczone z żył mięso