Przepis na: Baranina duszona po turecku

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( baranina ,cebula ,cukinia ,cynamon ,cytryna ,miêta ,olej ,pieprz ,sól ):

  • 80 dag baraniny
  • 4 cebule
  • 4 cukinie (wielko¶ci ogórka)
  • sok z 2 cytryn
  • 3 ³y¿ki posiekanej ¶wie¿ej miêty lub ³y¿ka suszonej
  • cynamon (niekoniecznie)
  • sól i pieprz
  • olej do sma¿enia

Przepis:

Baranina duszona po turecku
Oczyszczone z ¿y³ miêso pokrój na kawa³eczki, w³ó¿ je do rondla, zalej niewielk± ilo¶ci± posolonej, gor±cej wody. Cebulê pokrój w plasterki, zeszklij na oleju, dorzuæ do rondla z miêsem. Du¶ do miêkko¶ci. Z cukinii odetnij zdrewnia³e koñcówki, pokrój j± w grub± kostkê i dodaj wraz z pozosta³ymi sk³adnikami do miêsa. Zagotuj.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu
  • A niech tam, masz typowy przepis, z portalu GW

    Baranina duszona po turecku Sk³adniki: - 80 dag baraniny - 4 cebule - 4 cukinie (wielko¶ci ogórka) - sok z 2 cytryn - 3 ³y¿ki posiekanej ¶wie¿ej miêty lub ³y¿ka suszonej - cynamon (niekoniecznie) - sól i pieprz - olej do sma¿enia Sposób przyrz±dzania: Oczyszczone z ¿y³ miêso

Zobacz inne przepisy