Zobacz inne przepisy
Przepis na: Bakłażany faszerowane mięsem
Składniki( bakłażan ,baranina ,cebula ,cynamon ,cytryna ,gałka muszkatałowa ,koncentrat pomidorowy ,olej ,olej ,orzechy włoskie ,pieprz ,sól ,wołowina ):
- 4 średnie bakłażany
- olej do smażenia i wysmarowania żaroodpornego naczynia
- sól i pieprz
farsz: drobno posiekana cebula - 25 dag mielonej wołowiny lub baraniny
- 4 łyżki (lub więcej) posiekanych orzechów włoskich (niekoniecznie)
- pół łyżeczki cynamonu lub szczypta zmielonego ziela angielskiego czy gałki muszkatołowej
sos: 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego - 3 łyżki oleju
- 3-4 łyżki soku z cytryny
Przepis:
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
bakłażany faszerowane mięsem
robicie takie???macie jakieś godne polecenia przepisy????
-
Re: bakłażany faszerowane mięsem
nadzienie takei jak do golabkowe;) -- Magda mamusia Oliwki ktora juz ma ŚLĄSKIE FORUM....
-
Re: Bakłażany
Właśnie wsadziłam do piekarnika plastry bakłażana przekładane plastrami pomidora i posypane fetą. Dla ostrości trochę pieprzu i całość posypana niewielką ilością drobno posiekanej papryczki chili. Lubię też bakłażana faszerowanego mięsem mielonym, które wcześniej podsmażam z warzywami: cebulą
-
Re: bakłażany faszerowane mięsem - szczegółowo
mojegotowanie.onet.pl/17155,ksiazka_przepis.html -- Pilnuj, żeby Twój wykrywacz bzdur był zawsze na chodzie. (Forrest Gump)Jest! (moja żona)
-
Re: A dla ducha nic????
bakłażany faszerowane mięsem, lub papryką, pomidorami pieczone najczęściej w piekarniku. Osobiście wolę zapiekaną musakę. Mindżanę nauczyli mnie robić zaprzyjaźnieni Grecy i wszystkim smakuje, podobnie jak fasolaki (gruba szparagówka w sosie pomidorowym) i jeszcze parę ciekawych potraw z ryb i owoców morza
-
Re: A dla ducha nic????
. Ale nie, dla ducha będzie dzika przyroda, strawa intelektualna i bliskość żywego człowieka. :D izis52 napisała: > Walonko, omdlały mnich to bakłażany faszerowane mięsem, lub papryką, pomidorami pieczone najczęściej w piekarniku. A to dziwne. Jadłam parę razy omdlałego imama w tureckich
-
Re: Przepisy kulinarne w Candida
BAKŁAŻANY FASZEROWANE MIĘSEM Składniki: 4 bakłażany średniej wielkości 6 łyżek oliwy garść posiekanej bazylii (ew. pietruszki) nadzienie: pół kilograma mielonego mięsa 2 średniej wielkości cebule 2 pomidory garść posiekanej bazylii (ew. natki pietruszki) 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju
-
Re: Cielęcina dla chorego jak zrobić?
FASZEROWANE MIĘSEM 4 bakłażany 1 łyżka oleju 15 dag mięsa chudego gotowanego 4 pomidory pieprz ziołowy 1 łyżka masła Bakłażany przeciąć wzdłuż na pół. Ostrożnie naciąć miąższ, tak aby nie uszkodzić skórki. Obgotować 2 min. wrzucając na wrzącą wodę. Wydrążyć łyżeczką miąższ. Pomidory